K: Onko lentäminen kallis harrastus?
V: Lentäminen on kustannuksiltaan verrattavissa vaikkapa moottoripyöräilyyn. Suurin investointi on heti harrastuksen alkuvaiheessa, eli lentokoulutus. Tämän jälkeen lentämisen kustannukset riippuvat harrastamismuodosta. Ilmailuyhdistyksessä pääsee lentämään 50-100 euron tuntihinnalla, kustannukset riippuvat siitä paljonko vuodessa lentää.

K: Pienille lentokoneille sattuu välillä onnettomuuksia, jotka ovat uutisissakin. Onko lentäminen turvallinen harrastus?
V: Yleisesti voidaan todeta että lentäminen on turvallista. Lentoturvallisuus riippuu kuitenkin monista asioista. Lentokoneiden tekninen luotettavuus on todella hyvä, valitettavan usein heikoin lenkki onkin lentäjä. Eli omat tiedot, taidot ja asenteet ovat lentoturvallisuuden osalta todella ratkaisevassa roolissa. Tämän takia hyvä koulutus on pitkälle kantava sijoitus.

K: Ovatko silmälasit este lentolupakirjan saamiselle?
V: Eivät ole. Käytännössä normaali "ajokorttiterveys" riittää.

K: Onko lentämisen oppiminen vaikeaa?
V: Lentämisen oppiminen ei ole sen vaikeampaa kuin minkään muunkaan uuden asian opettelu. Koulutuksessa tulee toki paljon uutta asiaa, termejä ja lyhenteitä. Lentokoneen ohjaamisen opettelu tapahtuu lentämällä koulutusohjelman mukaisia harjoituksia lennonopettajan kanssa. Eli riittää että osallistuu koulutukseen avoimin mielin ja haluaa oppia uutta. Koulutus on jo itsessään mukava ja ikimuistoinen elämys.

K: Mikä lupakirja sopii minulle?
V: Tutustu eri lupakirjoihin täältä. Voit myös ilman muuta ottaa yhteyttä, niin kerromme mielellämme tarkemmin!

Etkö löytänyt vastausta? Laita meille viestiä!

    Nimi *

    Sähköposti *

    Puhelin *

    Viesti