Suomen Ilmailupalvelut Oy on vuonna 2012 toimintansa aloittanut ilmailualan yritys. Yrityksen henkilöstöllä on vuosien kokemus ilmailualalta.  Toiminta-ajatuksenamme on tarjota ilmailualan parasta palvelua asiakkaillemme.  Toimipisteemme sijaitsee Kuopion lentoasemalla. Palveluihimme kuuluvat Pipistrel- lentokoneiden maahantuonti ja edustus Suomessa, lentokoulutus ja lennonopetus, lentokoneiden vuokraus sekä työlennot. Palvelemme teitä asiakaslähtöisesti ja ammattitaidolla.

Suomen Ilmailupalvelut Facebookissa

Suomen Ilmailupalvelut Oy jakoi käyttäjän Sisä-Suomen poliisilaitos kuvan. ... See MoreSee Less

Tervehdys.
Dronet, nelikopterit, kuvauskopterit – nuo ilmojen pienet lentävät ystävät. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Viimeisten vuosien aikana ovat jokamiehen käyttöön tarkoitetut miehittämättömät ilma-alukset ja lennokit yleistyneet huomattavasti. Niiden hinnat ovat laskeneet niin alas ja saatavuus helpottunut, jotta lähes jokainen kiinnostunut on voinut hankkia sellaisen vaikkapa kauppareissun yhteydessä.

Jokainen harrastus, oli se sitten lennokkien lennättäminen tai vaikkapa moottoriveneily voi aiheuttaa muille kuitenkin harmia joissain tilanteissa. Syynä voi olla harrastajan tietämättömyys säännöistä, alkuinnostuksen tuoma ajattelemattomuus tai joskus sitten valitettavasti välinpitämättömyys.

Lentääpä sitten dronella harrastusmielessä tai työn puolesta, muiden ihmisten huomioiminen auttaa laskemaan tässäkin ihmisten ärsytyskynnystä.

Tässä seuraavassa on kerätty keskeisiä käsitteitä ja sääntöjä joiden avulla voi lentää turvallisemmin ja vähentää kitkaa muiden ihmisten kanssa.

Drone: Englanninkielinen yleisnimi laitteelle, jonka virallinen nimi on Suomessa lennokki tai miehittämätön ilma-alus.

Miehittämätön ilma-alus vai lennokki: Käyttötarkoitus ratkaisee. Jos esimerkiksi käytät kuvauskopteriasi omaksi iloksesi ja kuvaat vaikkapa sillä maisemia omaa käyttöäsi varten, kyseessä on lennokki. Jos lennätät samaista kuvauskopteria vaikkapa työtehtävissä, kuvaat sillä esimerkiksi maisemia toiselle korvausta vastaan, silloin kyseessä on miehittämätön ilma-alus. Lennokkeja ja miehittämättömiä ilma-aluksia koskevissa säännöissä on eroja.

Suurin sallittu lentokorkeus: Jollei alueella ole rajoitettu lentokorkeutta, saat lentää alle 150m korkeudessa. Lentoaseman lähialueella suurin sallittu lentokorkeus on 50m. Lähempänä kuin 5km kiitotiestä, ei lennättäminen ole sallittua ollenkaan ilman lennonjohdon lupaa. Suomessa on lukuisia paikkoja joissa ei saa lentää ollenkaan, kuten esimerkiksi ydinvoimaloiden alueet, valtionhallinnon eräät kohteet, Helsingin keskustan määrätyt paikat, itärajaa myötäilevä rajoitusalue ja jne. Kielletyistä alueista löytyy tietoa mm. osoitteesta www.droneinfo.fi

Suhde muihin ilma-aluksiin: Lennokin tai miehittämättömän ilma-aluksen tulee väistää miehitettyä ilma-alusta. Kannattaa huomata, että esimerkiksi työtehtävissä oleva helikopteri saattaa yllättää lentämällä matalalla ja kovalla nopeudella.
Väkijoukon päällä lentäminen: Väkijoukon päällä lentäminen ei ole sallittua harrastuskäytössä olevalla dronella, eli lennokilla.
Lennättäminen tiheän asutuksen päällä: Enintään 3kg. painavan harrastuskäytössä olevan lennokin lennättäminen tiheän asutuksen päällä on sallittua, kun lennättäjä on tutustunut alueeseen, varmistunut laitteen teknisestä kunnosta ja arvioinut, että lennättäminen voidaan suorittaa turvallisesti. Lentoonlähtömassaltaan yli 3 kg lennokin lennättäminen asutuskeskuksen tiheästi asutulla alueella ei ole sallittua.

Näköyhteys: Lennättäjän on säilytettävä näköyhteys lennokkiin.

Yhteystiedot: Dronesta on löydyttävä sen käyttäjän nimi ja yhteystiedot.

Yksityisyys: Kunnioita toisen yksityisyyttä. Älä lennätä dronea toisen kodin päällä häiritsevästi. Mikäli kuvaat tai katselet toista ihmistä hänen ollessaan yksityisessä paikassa, voit syyllistyä salakatseluun. Häiritsevää dronea ei saa kuitenkaan häätää esimerkiksi ampuma-asetta käyttäen. Kannattaa muistaa että lentävä laite saattaa olla viranomaisen käytössä suorittamassa työtehtävää.

Vaaran aiheuttaminen muille: Lennättämällä dronea et saa aiheuttaa vaaraa toisille ihmisille tai toisen omaisuudelle.

Ilmailu on mukava harrastus. Ottamalla huomioon muut ihmiset, pysyvät suhteet harrastajien ja muiden ihmisten välillä kunnossa.

Lisää tietoa: droneinfo.fi ja trafi.fi

-Hannu, liikenneyksikkö

View on Facebook

Pipistrelin vastaus nykyajan suuntauksiin eli ympäristöystävällisyyteen ja lentomelun välttämiseen: Alpha Electro. Täysin sähkökäyttöinen, lentokoulutukseen suunniteltu lentokone, jonka toiminta-aika on reilu 1,5 tuntia. Kone on siis käytännössä sähkömoottorilla varustettu Alpha Trainer, joita Suomessa lentää kaksi kappaletta.

www.youtube.com/watch?v=dNKuHxd9rMI&t=334s ... See MoreSee Less

View on Facebook

Oletko haaveillut lentolupakirjan hankkimisesta? Nyt on hyvä hetki alkaa toteuttamaan haavetta!

Varaa itsellesi tutustumislento lennonopettajan kanssa tai ilmoittaudu kurssille osoitteessa: ilmailupalvelut.fi/ultrakevytlentajan-lupakirja/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Tärkeää asiaa kaikille droneharrastajille ja sellaiseksi aikoville. ... See MoreSee Less

View on Facebook

PART NCO-verkkoluento huomenna klo 18:00-19:30. Vielä ennätät ilmoittautua mukaan!

ilmailupalvelut.fi/easa-part-nco-tutuksi-verkkoluento/ ... See MoreSee Less

View on Facebook